En klassisk drue med flere navne?

Rødvin er fast bestanddel på middagsbordet i mange hjem over hele verden. Også i Danmark får mange af os hver dag et glas rødvin til aftensmåltidet. Men rødvin er ikke bare rødvin. Druesorten, den er fremstillet af, giver nemlig sin helt egen specielle smag og duft. Får man øjnene op for dette, så kan man godt blive grebet af vinsmagning. Man kan komme ud på en lang, vidunderlig rejse i duft og smag, der kan fortsætte livet ud og blive ved med at bringe glæde.

Druen primitivo er kendt af mange for sin frugtige smag, med noter af forskellige røde og mørke bær. En god primitivo kan ledsage en lang række gode madretter, så den er flittig gæst på mange danske middagsborde. Her går den godt til de fleste danske retter, og især grillet, marineret kød, men også til julemaden egner den sig fint. Her er tale om en virkelig god madvin. Ikke sådan at forstå at den ikke gør sig godt alene. Et godt glas primitivo efter fyraften er noget af det bedste.

En vin med flere navne

Primitivo kan spores tilbage til 1799 og blev i mange år brugt som blandingsdrue. Senere opdagede man at primitivo er fuldstændig identisk med den californiske Zinfandel. Dette er for nyligt blevet påvist med en test af DNA?et fra disse druer. Efter at Zinfandel har taget verden med storm, er primitivo også trådt ind på scenen som solodrue i adskillige fantastiske vine. Visse vinproducenter i Italien har sågar omdøbt deres primitivo til Zinfandet, for at få bedre salg.

Køb begge online

Du kan jo prøve at købe en god flaske af hver, og så se om du kan smage ligheden. Hos supervin.dk kan du finde et omfattende udvalg af både primitivo og Zinfandel. Her køber man store partier og restpartier hjem til lave priser. Dette afspejler sig også i den pris, du, som kunde, skal betale for vinen. Det er ikke bare billig vin, men ofte vin i topklasse, der bare sælges til meget fordelagtige priser. Og der er smagsgaranti. Du kan altid få pengene tilbage, hvis ikke vinen falder i din smag.