close
Bolig

Få energimærke når du skal sælge din bolig

Der er mange ting at tænke på, når man skal sælge sin ejerbolig. Der er lovgivning, der skal overholdes, så salget kan blive lovligt. Man skal være opmærksom på, at en potentiel køber har brug for alle de oplysninger om boligen, som det er muligt at fremskaffe. Det er klart, at man ønsker størst muligt overblik, når man skal afgøre, om man vil investere sine penge i en bolig. Energiforbruget er et af de vigtigste parametre for en potentiel køber.

I Danmark er energimærker lovpligtige ved salg af boliger. Der udarbejdes mange energimærker hvert eneste år i Danmark, når boliger sættes til salg, og det giver tryghed i handlen for alle parter. Disse energimærker skal udarbejdes af uvildige eksperter, som gennemgår boligen og foretager de nødvendige målinger, for at lave en beregning over udgifterne til energi på årlig basis. Det er altså ikke noget, man selv kan lave. Der skal uvildige eksperter ind over, og det er sælger, der skal betale.

Hvordan foregår det?

Når man har lavet en aftale med en energikonsulent, så får man besøg af vedkommende, som så foretager forskellige målinger, der skal skabe klarhed over hvor højt et energiforbrug, der er i boligen. Energikonsulenten udarbejder en rapport, der også viser, hvor der kan laves forbedringer, og hvad disse eventuelt vil komme til at koste. Der vil også blive foretaget et skøn, om det kan betale sig at udføre disse eventuelle forbedringer. Alt sammen fakta, som vil være gode at have for både køber og sælger i en handel.

Botjek kan hjælpe

Hos botjek.dk kan man booke tid til at få besøg af en energikonsulent. Botjek laver hvert år mange energimærker for folk, der skal sælge deres boliger. Undersøgelserne er helt uvildige og dermed overholder de alle lovkrav. Dette er selvfølgelig vigtigt, for er lovens bogstav ikke overholdt, så kan der heller ikke foretages en handel. Når du har rettet henvendelse, så går det højst 24 timer før du bliver kontaktet med henblik på aftale af tidspunkt for besøget. Når Botjeks konsulent har været på besøg, går der højst 48 timer før energimærket er på plads.