close
Byer

HER ER DET BEDSTE BADEVAND I DANMARK – RANDERS KOMMUNE VINDER

Efter en lille uge med høj solskin og lige så høje temperaturer, spår metrologerne nu, at temperaturen i den kommende weekenden vil falde drastisk, ligesom solen vil blive erstattet af regn. Vil du nå at nyde varmen med en tur på stranden er det derfor nu, du skal slå til – og så kommer det da belejligt, at Friluftsrådet netop har offentliggjort listen over de danske badestrande og lystbådehavne, som kan hejse det eftertragtede Blå Flag som et symbol på høj vandkvalitet og god sikkerhed for de badende.

I alt har 224 danske strande og 38 havne i år fået tildelt Blå Flag. I Randers Kommune kan badestranden i Udbyhøj flage blåt i badesæsonen, der officielt løber fra 1. juni til 15. september. Beslutter du at skyde badesæsonen i gang lidt før tid, mens vejret stadig er godt, skal du forberede dig på en særdeles kølig dukkert. Lige nu er vandtemperaturen i Udbyhøj nemlig lige under 12 grader.

HVAD BETYDER FLAGET?

Når det Blå Flag, som verden over er ankerkendt som et kvalitetsmærke for strande, vajer i vinden, kan du som badegæst først og fremmest være sikker på, at der er styr på vandkvaliteten. Alle strande og havne, der har fået Blå Flag får nemlig løbende besøg af kontrollører, som tjekker vandkvaliteten, og er der mistanke om forurening, bliver flaget straks taget ned.

Derudover betyder det Blå Flag, at der er fokus på de badendes sikkerhed, da flaget stiller krav til badestedets redningsudstyr.