close
Guide

Hvilket termokrus skal jeg vælge?

Termokrus

Er du på udkig efter det helt rette termokrus, fordi du elsker at medbringe en varm kop kaffe eller te, når du er på farten? Så er det nu, du skal læse med. Denne artikel guider dig igennem de ting, du skal være opmærksom på, når du skal ud og købe et nyt.


Hvornår kan det bruges?

Et termokrus kan bruges i mange situationer men bliver oftest brugt til at tage kaffe eller te med på vej til arbejde eller i skole. Især om efteråret og vinteren er denne mulighed rar at benytte sig af, så man kan lune sig på sin varme drik gennem de kolde morgener. Ligeledes benytter mange også termokrus, når de tager ud i naturen, så mad og drikke kan holdes henholdsvis varmt eller koldt under hele turen.

 

Det skal du være opmærksom på

Markedet for termokrus er enormt stort, og der findes et væld af forskellige varianter i form af mærker, funktioner, farver og mønstre. Dit valg skal selvfølgelig tage udgangspunkt i dine ønsker og behov, men der er en række faktorer, som er vigtige for alle uanset behov.

Varmeisoleringen er en af de vigtigste faktorer, du skal kigge på. Varmeisoleringen svinger meget fra produkt til produkt, og hvis du ønsker at holde din væske varm eller kold i længere tid, skal du vælge et produkt i høj kvalitet. Her har pris og kvalitet en væsentlig sammenhæng, og der findes nogle, som kan holde din drik varm i op til 24 timer under de rigtig vilkår.

En anden faktor du skal tage stilling til er, om du ønsker en énhåndsbetjent eller en med skruelåg. Dette er ofte de to typer, der findes, og der er fordele og ulemper ved begge typer. Hvis du eksempelvis selv kører i bil på arbejde, kan det være rart med en énhåndsbetjent, så du kan betjene den og samtidig holde ved rattet.

Størrelse er en tredje faktor, du skal tage stilling til. Der findes et stort udvalg på markedet i mange forskellige størrelser. Derfor skal du tage stilling til, hvor meget væske du har brug for at medbringe. Hvis du ønsker at medbringe meget væske, kan du overveje at købe en termoflaske i stedet, da de ofte er større og har mere volume.


Mærker – Hvem findes på markedet?

Der findes som sagt et stort udvalg på markedet, og det kan derfor også være svært at navigere rundt i. Nogle af de helt store og populære mærker er: Stanley, WOW Thermo, Lifeventure, CamelBak, Primus, Eva Solo, Bodum og Thermos. Der er dog også stor forskel på kvaliteten og robustheden på de forskellige krus fra disse udbydere, men fælles for dem er, at de fremstiller nogle, som kan holde dine drikke varme eller kolde over længere tid. Hvis du skal ud i naturen, vil anbefalingen klart være at rette blikket mod Stanley og Thermos, som fremstiller enhåndsbetjente modeller i kraftig stål, som kan holde til lidt af hvert.