close
Bolig

Køb flotte nemme kaktusser på nettet

Det der med stueplanter, det er ikke noget, alle finder let. Ofte står de i vindueskarmen, lige over varmeapparatet og tørrer let ud, hvis man ikke husker at vande med jævne mellemrum. Det er ikke god vilje, der mangler, men mange har en tendens til at glemme at vande deres stueplanter, så de går ud efter kort tid. Men der er en type stueplanter, som kan klare det meste. De er flotte på deres helt egen måde. De kan stikke, men de er meget hårdføre, og nemme at passe.

En kaktus er en sjov plante. Den vokser vildt i tørre egne, langt fra Danmark, men den kan sagtens trives i en sydvendt vindueskarm herhjemme. Og så kan en kaktus klare lange perioder med tørke, og det gør dem velegnede at have for folk, der af og til kan glemme at vande. Det skal naturligvis ikke forstås sådan, at en kaktus aldrig skal have vand. Den kan bare klare sig meget længe uden. En kaktus er jo et levende væsen, lige som dig og mig, så helt pasningsfri er den ikke.

Dit eget kaktus-landskab

Hvis man køber et stort keramikfad og fylder det med grus, sand og lidt pottejord, så kan man lave et helt lille landskab med kaktus, sten, og indtørrede rødder eller grene. Det kan blive et helt lille western-univers eller en zenhave. Man kan lave de smukkeste sammenplantninger i vindueskarmen med kaktus og andre sukkulenter. Man kan høre sin forhandler, hvilke planter der passer sammen i sådan et lille ørkenlandskab, eller hvad man nu finder på.

Et online havecenter, der altid har åbent

Hos plantorama.dk er der ingen åbningstider. Man kan altid kigge forbi og se på planter og redskaber til haven. Her finder man også smukke ting til hjemmet, og der er tilbehør til kæledyrene, hvis det er sådan noget, man er på udkig efter. Og så kan man købe kaktus i mange forskellige afskygninger. Disse særegne planter, som er så hårdføre overfor tørke, og ser så dekorative ud. Der er personale online, som man kan spørge, hvis man er i tvivl.