close
Haven

Lad Haven Friste Mere end Stuen når Det er Sommer

Vi ved alle sammen godt, at det er bådt sundt og rart, at få noget frisk luft. Vi har altså alle intentioner om, at sidde ude i haven, og virkeligt nyde det, når sommeren kommer. Men oplever du også, at det ofte ikke helt bliver, som vi havde tænkt det? Sidder du og din familie ofte indenfor i stuen, frem for ude i haven, selvom vejret er fantastisk?

Det er noget vi har oplevet rigtigt meget i min familie, og det har været lidt af et mysterium for mig. Jeg sidder jo også selv derinde, så det er ikke fordi jeg peger fingre af mine familiemedlemmer, eller tænker det er fordi de ikke kan se det dejlige i sommervejret. Så jeg bragte det op med dem, og vi begyndte alle at snakke om, hvad det mon var der gjorde, at vi altid endte ud med at sidde i stuen – uanset hvor dejligt vejret så end måtte være.

Her var det min yngste søn, der endte med at identificere problemet. Han valgte at kaste sig over spørgsmålet på en ganske lavpraktisk måde. Han besluttede sig for at sætte sig udenfor, og så iagttage sine egne tanker. Planen var simpel: han ville blive siddende derude, ind til hans hjerne kom på et god nok undskyldning for, at sætte sig indenfor igen. Hvad end for en undskyldning hans hoved kom op med, ville så være et rigtigt godt bud på, hvorfor vi ser ud til at foretrække stuen.

Han var tilbage i stuen indenfor 30 minutter, og han havde fundet svaret. Det var faktisk ganske simpelt: det var ikke behageligt at sidde på bænken udenfor særligt længe ad gangen. Vi har et par træstole, en træbænk og nogle havestole af plastik ude i haven. Der er selvfølgeligt havehynder på det hele, men de gør ærligt talt ikke specielt meget for komforten. Når man har siddet derude i en halv times tid, så får man helt naturligt lyst til at rejse sig og sætte sig ind i stuen. Her har vi nemlig en dejlig blød sofa, og en lænestol man nærmest ikke kan rejse sig fra igen. Det er altså fristende at sidde i stuen, fordi møblerne her, er langt mere behagelige, end dem vi har udenfor. Selv den friske sommerluft kan ikke kompensere for ubehagelige møbler.

Heldigvis er der jo en simpel løsning på det problem. Vi bestilte en havesofa online, og et par dage senere ankom den. Vi satte os alle sammen udenfor i havesofaen, og holdt øje med, om vi stadig blev fristede til at sætte os ind i stuen. Tre timer senere, med vandkamp og hyggelige samtaler, sad vi stadig ude i haven og nød sommervejret. Behagelige møbler var altså alt hvad der skulle til for, at haven fristede mere end stuen.