close
Rejser

Når Badeværelset Har et Forfærdeligt Udtryk

Bad

Jeg ved ikke helt hvorfor, men det er ofte badeværelset i et hus, der er det grimmeste. Måske er det bare i det rum, hvor der sker mest, hver gang trends og indretningsmoden forandrer sig? Det er svært at sige, men du vil sikkert give mig ret. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har gået rundt i et hus af ældre dato, og egentligt fundet det ret attraktivt og hyggeligt. Lige ind til jeg kommer ud på badeværelset, og ser hvor uhyrligt det er. Og det er bare som om, at når badeværelset har sådan et forfærdeligt udtryk, så smitter det af på hele oplevelsen af hjemmet.

Jeg har en fornemmelse af, at det er fordi vi ubevidst godt ved, at vi kommer til at bruge mange timer i det rum. Vi er trods alt derude hver evig eneste dag. Vi tager et bad derude om morgenen, og børster vores tænder, og så selvfølgelig de naturlige processer der foregår en gang eller to hver dag. Så hvis det ser forfærdeligt ud, så er det noget vi skal finde os i hver evig eneste dag, flere gange om dagen.

Jeg har i mange år levet af at købe og sælge huse. Min hemmelighed har hver gang været, at købe et hus billigt, der har stået til salg længe, og så istandsætte det. Det er nemlig ofte nogle ting helt på overfladen der gør, at folk ikke vælger at købe et hus – og badeværelset er ofte den største synder. Så når jeg køber et hus med et forfærdeligt badeværelse, så går jeg først og fremmest i gang med at istandsætte der. Jeg giver alle klinker op, og lægger nogle nye. Jeg forsøger at holde det så neutralt og minimalistisk som muligt, så det kan holde sig pænt i mange år fremover. Et stort spejl, og en god omgang vandfast maling, så kan ethvert badeværelse faktisk blive ganske præsentabelt.

Det er helt utroligt hvad det gør ved helhedsoplevelsen af et hus, når badeværelset er blevet sat i stand med nye klinker og noget maling. Ikke bare er det langt nemmere og hurtigere at sælge det: salgsprisen går også betydeligt op. Det er altså ikke for sjov, at jeg har kunnet leve af at købe og sælge huse de sidste mange år. Selv da vi blev ramt af finanskrisen var det ikke noget der rørte mig synderligt. Faktisk tvært imod: krisen gjorde at folk var endnu mere kræsne, og at jeg derfor kunne købe huse med grimme badeværelser enormt billigt. Efter de var sat i stand, var der jo stadig folk der var på udkig efter en bolig – folk skal jo have et sted at bo, uanset hvor dårlig økonomien er. Og så vælger de selvfølgelig et, der ser godt ud, og ikke har et forfærdeligt udtryk ude på badeværelset.