close
Byer

Odense er Det Perfekte Sted at Genoplade i Weekenden

Vi har det helt sikkert godt nu om dage. Det moderne samfund, og alt den nye teknologi, har gjort livet lettere for os mennesker. Det moderne liv giver os en helt masse bekvemmeligheder, og der er ikke så meget at brokke sig over. Der er dog også en række ting ved det moderne liv, som er knap så fede. Stress er eksempelvis noget, som flere og flere danskere lider af. Rigtigt mange føler sig pressede i hverdagen. De har måske et job, hvor de bærer et stort ansvar, og hele tiden har rigtigt mange bolde i luften. Der er sandsynligvis en familie, som man gerne vil finde tid og energi til ved siden af jobbet. Derudover er der altid risiko for, at noget uventet opstår. Måske punkterer bilen på vej til arbejde, det kan være du bliver syg, eller pludseligt får en uventet regning. Der er altså ikke noget at sige til, at vi bliver stressede.

Den typiske løsning er, at finde noget tid til at slappe af, og lade op igen. Det er noget de fleste forsøger at gøre i deres weekend. Problemet er imidlertid, at det godt kan være svært at slappe helt af, når man har været så stresset. Mange tager deres stress med sig hjem fra arbejde. Måske kører jobbets udfordringer stadig rundt i hovedet af dig, selvom du har fri. Nogle svarer stadig på emails og lignende i deres fritid. Det betyder, at dit eget hjem er associeret med arbejde og stress. Det er altså ikke længere et sted, du kan slappe ordentligt af.

Vores hjerner er rigtigt gode til at associere vores omgivelser med vores følelser. Hvis du har oplevet noget traumatisk et bestemt sted, så vil håret rejse sig, hvis du nogensinde tager det samme sted hen igen. Din krop genkender omgivelserne, og antager, at den traumatiske oplevelse kan ske igen. På samme måde genkender din hjerne dit hjem, som værende et sted, hvor der hele tiden hersker stress og uro. Selv når det er weekend, kan du altså have svært ved at slappe af i krop og sind. Tricket er derfor, at komme væk fra hjemmet, når du holder fri.

Her har jeg selv erfaret, at Odense er det perfekte sted at genoplade i weekenden. Jeg tager typisk en bus fra københavn til odense tidligt Lørdag morgen. Det herlige ved Odsense er, at det er hurtigt at komme dertil, og at omgivelserne er så dejligt afslappende. Det er en helt anden verden i forhold til det stressede liv i København. Der er ikke noget mere afslappende, end at gå rundt i sine egne tanker ved Egeskov Slot, eller observere de mange dyr i Odsense Zoo. Der er også masser af museer og andre ting, som man stille og roligt kan gå rundt og nyde. Nogle gange tager jeg en overnatning på et simpelt hotel, og tager så bussen tilbage til København om Søndagen.