close
Biler

Sådan Vælger du Hurtigt Din Næste Varebil

Når man er ude for at købe en varebil til virksomheden, så har man lidt nogle andre prioriteter, end når man er ude for at kigge på personbil til sig selv. Kravene til bilen er selvfølgeligt helt anderledes, men der er også andre ting omkring selve processen, som er ganske forskellige. En af de primære forskelle er, at varebilen jo er en investering: den har til formål at øge eller sikre indtjeningen for din virksomhed. Det betyder også, at jo længere tid du venter med at købe og modtage din varebil, jo flere penge smider du ud af vinduet. Har du bilen én dag tidligere, så har du mindst en hel dags ekstra indtjening. Du risikerer også at miste ordre eller ødelægge gode forbindelser, hvis du er for lang tid om, at vælge og købe din varebil. Så der er altså et helt andet pres på, når man køber varebil, end når man bare handler til sig selv privat. De fleste private bilkøbere kan med fordel tage sig god tid til at vælge hvilken bil de skal vælge. Mange har enten allerede en bil, som kører udmærket men bare godt kunne trænge til at blive udskiftet, eller alternative transportmidler som tog eller bus. Her er det altså næsten altid en god investering at tage sig god tid, opveje alle de forskellige muligheder, og så vælge den helt rigtige bil.

Så lang tid kan man slet ikke tillade sig at bruge, når det er en varebil til firmabrug man er på udkig efter. Men samtidig er der endnu mere pres på, at vælge den rigtige varebil. Vælger man ikke den rigtige model, så kan det have alvorlige konsekvenser for virksomheden. Jeg ved ikke hvor mange der har styrtet ud og købt den første varebil de har fået øje på, og så alt for sent opdaget, at den ikke dækker de behov de har i virksomheden. Det kan give et ordentligt økonomisk hug til en virksomhed, hvis varer ikke kan blive transporteret som forventet, eller man pludseligt skal ud og betale for endnu en varebil. Som køber af en varebil står man altså i en vanskelig situation: man har mindre tid til at vælge, og ens valg er vigtigere end nogensinde. Hvad gør man lige?

Her kan man heldigvis nyde godt af, at man langt fra er den første der har stået i den svære beslutning. Der er masser af danske virksomheder der bruger varebiler i forbindelse med deres arbejde, og vi kan med fordel kigge dem over skulderen, og se hvad de har gjort.

Kigger man på salgslisterne, så er det tydeligt, at langt de fleste virksomheder vælger en Ford Varebil. Da andre virksomheder har samme interesse i en stabil varebil til en god pris, så er det altså et godt tegn på, at man roligt kan indskrænke sin søgen til varebiler fra Ford. Derefter er det bare at vurdere, om det er en Ford Transit, en Ford Ranger eller en af de andre typer af varebiler, som Ford tilbyder, der bedst dækker ens specifikke behov.