close
Bolig

Tre Bøger der Bør Være i Hvert Eneste Danske Hjem

De fleste danskere kan finde ud af at læse, og har desuden en vis forståelse for, hvor vigtigt det er at kunne fordybe sig i lærerige eller spændende bøger. Mange læste bøger da de var børn, og læste selvfølgeligt også en helt masse i forbindelse med deres uddannelse. Når først man begynder at arbejde på fuld tid, så kan det dog godt være svært at finde tiden til at læse. Alt for mange danskere kommer derfor ud af rytmen med at få læst, og kan let gå flere måneder uden at læse en eneste side i en bog. Det er synd og skam.

Der er mange ting man kan gøre for at komme i gang med at læse igen, men det vigtigste er selvfølgeligt, at man har nogle bøger i sit hjem. Det bringer os til denne liste over tre bøger, som vi mener burde være at finde, i hvert eneste danske hjem.

Bog #1: En klassisk sangbog

Hvis du nogensinde har gået på højskole så er du allerede godt bekendt med højskolesangbogen. Det er en samling af mere end 600 sange, der er særligt udvalgt til at blive brugt i forbindelse med højskolernes fællessang. Det er en klassisk sangbog, der har været populær siden den første gang blev udgivet tilbage i 1894. Når man læser sangtekster, så er det som om musikken spiller inde i ens hoved, og læsningen bliver til en leg. Det kan samtidig være utroligt lærerigt at læse op på de sange, som har været en del af vores kultur og historie så længe.

Bog #2: Biblen

De fleste danskere i dag er ikke specielt religiøse, men det ændrer ikke på, at en stor del af vores kultur og historie udspringer fra vores kristne baggrund. Det kan derfor være ganske spændende og lærerigt at læse biblen. Der er mange forskellige historier at finde i biblen, og mange af dem kender vi allerede til en vis grad. Det kan altså være både sjovt og let at læse biblen, og der er mange ting man kan lære af at gøre det – også selvom man ikke er kristen eller på anden vis religiøs.

Bog #3: Eventyr

Hvis man nævner Danmark når man er ude at rejse, så vil mange kende til vores lille land takket være H.C. Andersen og hans fortryllende eventyr. Disse historier er selvfølgeligt oplagt at have en samling af, hvis man har børn. Selv hvis man ingen børn har, så kan eventyrene dog være yderst spændende selv at sidde og læse. Det giver samtidig et billede af Danmark som det så ud engang.

Som du kan se er alle de bøger, vi mener er essentielle, nogle der har en forbindelse med den danske kulturhistorie. Det er vigtigt at forstå det land man befinder sig i, og her kan bøger altså gøre en stor forskel.